Общинската болница МБАЛ  Д-р Киро Попов в Карлово се модернизира

...
Общинската болница МБАЛ  Д-р Киро Попов в Карлово се модернизира
Коментари Харесай

Общинската болница в Карлово с нова и модерна апаратура

Общинската болница МБАЛ   " Д-р Киро Попов " в Карлово се модернизира от ден на ден. Днес на конференция кметът доктор Емил Кабаиванов и шефът доктор Обрейко Обрейков демонстрираха новите придобивки.
 
Здравното заведение към този момент има два ехографа, от най-новото и съвременно потомство. Тази инсталация ще бъде предоставена за прилагане на Вътрешно поделение и на Неврологично поделение.
 
На Хирургично поделение е предоставена операционна маса с електрическо ръководство и всички нужни аксесоари, движеща се във всички плоскости. Масата е закупена със средства от бюджета на общината и с помощта на кмета Кабаиванов, който като доктор незабавно се е  отзовал на настояването на управлението на болничното заведение за нуждата от нова хирургична маса в операционното поделение.
 
Закупени са и 10 инфузионни помпи, които ще се употребяват за положително прецизиране на лекарствените вливания. Болницата към този момент разполага и с 10 нови пациентски монитора, с които по–лесно ще се мониторира моментното положение на пациента. Закупен е и уред за обдишване от ново потомство, който дава опция за медицински грижи на тежко заболели интубирани пациенти.
 
 Кметът доктор Емил Кабаиванов и шефът на болничното заведение доктор Обрейко Обрейков Кметът доктор Емил Кабаиванов и шефът на болничното заведение доктор Обрейко Обрейков Източник: Община Карлово
Част от новите придобивки са закупени от бюджета на болничното заведение, с помощта на това, че тя е постоянна и със повишени финансови индикатори, обясниха кметът и шефът.
 
В понеделник стартира вътрешният ремонт на болничното заведение, който има за цел замяна на канализацията, замяна на главния асансьор, обезпечаване на достъп за следващо отделяне на независим хигиеничен възел във всяка пациентска стая, оповестиха още доктор Кабаиванов и доктор Обрейков.
 
Този ремонт ще се прави  по европейски план. Следващият месец стартира построяването на Спешен център за неотложна помощ към общинската болница по план сред Министерството на здравеопазването в партньорството с община Карлово, която дава безплатно терена, и общинската болница.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР